Hidratare

5 recomandări pentru îngrijirea pielii corpului pe timp de iarnă

Cosmetice Naturale Romanesti

Știi senzația de buze crăpate, mâini uscate și ten care „ține” atunci când e frig, chiar dacă ai un ten gras sau chiar normal?

În sezonul rece rutina pentru îngrijirea pielii corpului trebuie să fie mai riguroasă deoarece frigul provoacă deteriorarea barierei de protecție a pielii. Și pentru că suntem deja în sezonul rece, iar temperaturile au scăzut, vreau să îți fac 5 recomandări pentru îngrijirea pielii, atât a tenului cât și a corpului.

1. Folosește un umidificator pentru hidratare piele și păr

Datorită frigului, iarna suntem oarecum obligați să petrecem mai mult timp în interior. Umidificarea interioarelor este benefică pentru piele pentru că modifică modul de răspuns a pielii față de mediul în care lucrezi sau locuiești.

Un interior cu umiditate 30-50% este ideal pe timp de iarnă și o poți obține cu ajutorul unui umidificator.

Iarna, locuințele pot avea umiditate scăzută datorită necesității de încălzire. Efectele se simt pe pielea care se deshidratează. Deshidratarea duce la deteriorarea barierei de protecție a pielii și aceasta se poate înroși sau inflama. Produsele cosmetice folosite nu vor mai da rezultatele scontate. Un umidificator rezolvă situația sau chiar un vas cu apă pus lângă sursa de încălzire.

2. Ingrijirea pielii corpului

Fie că e vorba de ten sau de îngrijirea pielii corpului, folosește întotdeauna un gel de curățare hidratant. Iarna folosește-l seara când ajungi acasă, nu înainte să te culci. Demachiază-te și curăță-ți fața așa cum am sugerat în articolul dedicat gelului de curățare a tenului. Apoi aplică crema ta de noapte, chiar dacă este ora 19. Când te duci la culcare, vei avea tenul deja curat și pregătit să absoarbă toți nutrienții.

Pentru corp folosește un gel de duș hidratant și nu folosi apă fiebinte. Știu că iarna femeile beau mai puțină apă, dar apa este esențială pentru hidratarea pielii corpului. Încearcă să gândești așa: „Vreau ca pielea mâinilor, a corpului și a feței să fie frumoasă, fără urme de deshidratare!” Tot ce trebuie să faci este să bei suficientă apă. Bea un pahar cu apă și după 30 de minute verifică pielea mâinilor. Vei avea o surpriză plăcută. Las mai jos produsele noastre de curățare și hidratare a pielii corpului.

3. Aplică un ser regenerator pentru față și ochi

După curățare, este necesar să hidratezi cât mai bine fața și zona din jurul ochilor.  Aplică serul hidratant în zona ochilor printr-o ușoară tapotare. Aplică ser și pe porțiunile care se usucă ușor – baza nasului și în jurul buzelor. Serul regenerator pentru față și ochi restabilește echilibrul hidro-lipidic celular și ajută la menținerea acestuia până la 48 de ore, după o singură aplicare.

Regenerarea pielii cu ajutorul serului se datorează plantei Myrothamnus flabellifolia, ce are proprietăți antioxidante și hidratante. Adelinne ne descrie cum utilizează serul regenerator:

Mi-a placut foarte mult acest ser de la prima aplicare: mi-a placut textura, felul in care pielea se simtea hidratata si “bouncy”, cat si mirosul.
Acum, dupa 2 saptamani de aplicare zilnica l-am integrat perfect in rutina. Il folosesc doar dimineata cand am nevoie de mai multa hidratare si pe timp de zi nu mai observ liniile fine ce se formau inainte (din lipsa de hidratare). Nu ingreuneaza tenul, iar peste el aplic crema fara sa am parte de exces de produs, cum se intampla cu serurile mai consistente.

4. Hidratează buzele cu produse naturale

Buzele suferă când afară este frig, crapă și pielea se descuamează, mai ales dacă ți le umezești tot timpul. Pentru ca buzele să fie protejate, aplică balsamul hidratant pentru buze înainte să ieși afară. Acesta are în compoziție acid hialuronic ce reține apa și ulei de jojoba cu efect de ameliorare a uscăciunii și care conferă protecție solară.

Cosmetice Naturale Romanesti
Îngrijirea buzelor este esențială, mai ales iarna

În afară de hidratare, buzele au și ele nevoie de îngrijire, separat de ten. Buzele se întrețin prin exfoliere, masaj pentru activarea circulației, hidratare și protecție.

O dată pe săptămână exfoliază buzele cu un amestec natural format din:

  • 2 picături de miere sau un bob de mazăre de miere cristalizată,
  • un vârf de cuțit de zahăr
  • 2 picături de ulei de măsline

Masează buzele circular timp de un minut. Vei simți cum se activează circulația și buzele sunt moi și mai pline. Lasă amestecul două minute să acționeze. Apoi îndepărtează cu apă călduță. Vei avea buzele catifelate, pregătite pentru hidratare și protecție. Dacă ai buzele exfoliate și hidratate atunci balsamul de buze sau rujul se așează mult mai bine.

5. Hidratează mai des pielea de pe mâini și picioare

Și mâinile suferă de pe urma frigului, iar pielea de pe picioare se deshidratează mai repede iarna. Îți recomand, ca îngrijire zilnică, să folosești cremă hidratantă pentru corp care conține ca ingrediente principale uleiul de migdale și extractul de ceai verde. Iar pe deasupra, miroase divin.

Crema conține vitamine, antioxidanți și acizi grași care conferă pielii protecție și o senzație de confort.

îngrijirea pielii corpului
Îngrijirea mâinilor, zilnic, face diferența pentru o piele frumoasă

Folosește crema de corp și dimineața înainte să pleci pentru că iarna ai o piele sensibilă. Te asigur că se va absorbi foarte repede în piele și va hidrata până seara. Așa că te poți îmbrăca imediat, fără să pierzi timp.

În concluzie, îngrijirea corpului așa cum o cere fiecare sezon, fără să exagerăm dar și fără să uităm, va încetini efectul de îmbătrânire a pielii și vom avea mai puține griji mai târziu în viață.

Sper că iei în considerare aceste 5 recomandări pentru îngrijirea pielii și vei avea toată iarna o piele hidratată, suplă și protejată. Nu uita că o piele îngrijită este o piele frumoasă cât mai mult timp. Ne-am bucura dacă ne împărtășești cum îți îngrijești pielea în sezonul rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *