Ingrediente naturale

Bisabolol – 5 beneficii asupra pielii

bisabolol ingredient natural activ din musetel

Produsele cosmetice moderne folosesc compuși organici naturali, așa cum este bisabolol natural.

Bisabololul este un ingredient activ, extras din uleiul esențial al plantelor, în special din uleiul esențial de mușețel german, și este utilizat preponderent în industria cosmetică. Extrasul este un ulei clar, cu miros agreabil, fin, incolor.

Mușețelul, din care este extras uleiul, este o plantă cunoscută de secole pentru proprietățile sale terapeutice, fiind regăsit în multe produse cosmetice și de îngrijire a pielii. Acesta este considerat o materie primă non-comedogenă și poate fi deosebit de util în preparatele aftershave, pentru îngrijirea zonei ochilor, precum și în produsele pentru piele uscată.

De ce am ales bisabololul ca ingredient activ în crema noastră hidratantă?

Deoarece este un recunoscut ingredient calmant și regenerant natural. Poate fi utilizat într-o gamă largă de produse, inclusiv creme de față, loțiuni de corp, creme pentru ochi și produse pentru îngrijirea părului.

Proprietățile bisabololului

Dacă mușețelul este cunoscut de mult timp, bisabololul a fost extras în secolul 20 și s-au făcut numeroase studii pentru a-i dovedi eficacitatea. Acesta are proprietăți:

 • antiinflamatorii – esențial pentru a reduce potențiala iritație a pielii,
 • antimicrobiene – benefic persoanelor cu acnee,
 • antioxidante – cu rol protector al pielii la expunerea solară, cu efect de fermitate asupra pielii, luminozitate, uniformizarea tenului, combaterea apariției liniilor fine și a ridurilor.

De asemenea, poate ajuta la îmbunătățirea texturii pielii, la reducerea aspectului cicatricilor și la calmarea pielii sensibile.

Beneficiile asupra pielii

crema cu bisabolol reduce iritatia
Pielea iritată beneficiază de reducerea inflamației
 1. Calmează pielea iritată și inflamată: ajută la reducerea rapidă a inflamației și a roșeții pielii, fiind eficient în tratamentul iritațiilor și inflamațiilor, inclusiv a acneei, a dermatitei și a psoriazisului.
 2. Hidratează și catifelează pielea: fiind un agent emolient, ajută la menținerea hidratării pielii și la netezirea texturii sale.
 3. Protejează pielea împotriva radicalilor liberi: este un antioxidant puternic, ceea ce înseamnă că ajută la protejarea pielii împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi, care produc daune la nivel celular și accelerează îmbătrânirea prematură a pielii.
 4. Îmbunătățește aspectul cicatricilor: poate ajuta la reducerea aspectului cicatricilor, prin promovarea regenerării celulare și a vindecării pielii.
 5. Îmbunătățește absorbția altor ingrediente active din produsele cosmetice, ajutându-le să pătrundă mai adânc în piele și să fie mai eficiente.

Ingrediente naturale potențate de bisabolol

Se știe că anumite ingrediente naturale potențează alte ingrediente din compoziția produselor cosmetice. Listez mai jos ingredientele care potențează proprietățile benefice ale bisabololului asupra pielii:

 • Uleiul de jojoba: ulei natural, bogat în vitamina E și acizi grași esențiali, care ajută la hidratarea și regenerarea pielii, dar și la intensificarea efectelor antiinflamatorii ale bisabololului.
 • Uleiul de argan: este un ulei bogat în antioxidanți, cunoscut pentru proprietățile sale hidratante și anti-îmbătrânire, și poate ajuta la potențarea efectelor antiinflamatorii ale bisabololului.
 • Uleiul de lavandă: ulei esențial cu proprietăți calmante și antiseptice, care ajută la reducerea inflamației și a iritațiilor pielii, și poate ajuta la intensificarea efectelor antiinflamatorii ale bisabololului.
 • Aloe vera: extractul natural din frunzele de aloe vera are proprietăți calmante și hidratante, și poate ajuta la reducerea inflamației și a iritațiilor pielii, potențând astfel efectele antiinflamatorii ale bisabololului.
 • Acidul hialuronic: un compus natural prezent în mod normal în piele, care ajută la menținerea hidratării și elasticității acesteia. Împreună cu bisabololul, oferă protecția pielii împotriva deshidratării și menține un nivel optim de hidratare.

Aceste ingrediente utilizate în combinație cu bisabololul în produsele cosmetice naturale, cum ar fi creme de față, loțiuni de corp, creme pentru ochi și produse pentru îngrijirea părului, intensifică efectele benefice ale acestuia asupra pielii.

În concluzie, bisabololul este considerat a fi un ingredient sigur și bine tolerat în produsele cosmetice, dar este întotdeauna important să testezi produsele noi pe o mică porțiune a pielii înainte de utilizare pe întreaga suprafață a corpului, pentru a evita reacțiile alergice sau iritațiile cutanate. Îngrijirea pielii cu active cosmetice naturale reprezintă respectul pentru corpul nostru și pentru natură.

Scrie-ne în comentarii dacă ai folosit crema hidratantă și nutritivă cu bisabolol și ce efecte a avut asupra tenului tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *