Hidratare

Secretul pielii frumoase este apa

Cosmetice Naturale Romanesti

Apa este esenta vietii.

Organismul uman poate supravietui fara hrana pana la 3 saptamani, insa fara apa doar 3 zile.

Pielea, ca intreg organismul uman, are nevoie de apa pentru a fi sanatoasa, apa reprezintand 72% din greutatea totala a acesteia, aproximativ 7-11% din totalul apei din organism.

De aceea indiferent daca vine din interiorul organismului sau din exteriorul acestuia, apa este esentiala pentru functionarea normala a pielii.

Cosmetice Naturale Romanesti
Structura pielii

     Pielea este, deasemenea, si organul cel mai mare al corpului uman, avand functii vitale pentru organism:

  • functia de protectie: impiedica patrunderea agentilor patogeni in organism.
  • functia de termoreglare si echilibru: elimina toxinele si apa in exces si contribuie la mentinerea constanta a temperaturii organismului, previne supraincalzirea prin evaporarea traspiratiei, si favorizeaza incalzirea corpului prin contractia muchilor erectori, anexati firului de par.
  • functia de ecranare: pielea absoarbe si reflecta radiatiile solare; absorbtia se face cu ajutorul pigmentului melanic care determina bronzarea pielii
  • functie de rezervor de celule embrionare: utila in transplantul de piele.
  • functia imunologica a pielii.
  • functia de organ de simt: pielea contine receptori pentru durere, presiune, temperatura, receptori pentru intindere si receptori tactili.
  • functia de comunicare: pielea reflecta anumite stari emotionale sprin schimbarea coloraturii (palida, rosie) si de asemenea semnalizeaza prezenta unei boli (tegumentul icteric din hepatite).

Plecand de la aceste premise oamenii de stiinta si medicii dermatologi au studiat efectul apei asupra pielii si au observat ca la aproximativ 30 de minute de la consumarea unui pahar cu apa circulatia la nivelul pielii se intensifica, ceea ce inseamna mai mult aport nutritiv, o mai buna functionare a parametrilor pielii si astfel o eliminare rapida a toxinelor acumulate la acest nivel.

apartment-beverage-bottle-544112

Deasemenea, pe langa hidratarea interna, care ajuta doar straturile profunde ale pielii (dermul si hipodermul – acolo unde exista vase de sange), e important sa se asigure si o hidratare externa, a stratului superficial al pielii, epidermul.

In conditii ideale corpul uman este capabil sa secrete si sa mentina filmul hidro-lipidic, aflat in mod natural pe suprafata pielii, insa atunci cand pielea imbatraneste, in conditii de stres, poluare, radiatii UV sau stari patologice aceasta pelicula se degradeaza favorizand aparitia deshidratarii.

applying-body-body-lotion-286951

Daca aportul de apa conduce la hidratarea interna a organismului, cremele aplicate pe piele refac stratul hidro-lipidic natural al pielii, stopand pierderile necontrolate de apa trans-epidermic si astfel asigura o hidratare optima, un aspect mai sanatos, mai tanar.

Acest lucru nu inseamna ca apa inverseaza procesul de imbatranire, ci ca ajuta la mentinerea tonusului sau la camuflarea intr-un mod natural a imbatranirii normale cutanate. Explicatia este ca atunci cand pielea este hidratata ea pare mai plina, iar semnele imbatranirii sunt reduse la minimum.

Concluzie:

Aportul intern de apa si aplicarea de creme hidratante functioneaza in tandem, mentinand nivelul optim de hidratare al pielii si implicit oferindu-i un aspect mai tanar, mai sanatos.

cropped-sigla-nuca-portret-e1540457969894.png

NUCA ORGANIC are in portofoliu produse cosmetice pentru ingrijirea pielii care sunt menite sa hidrateze si sa refaca stratul hidro-lipidic, pentru a oferi acesteia un aspect mai sanatos, mai tanar.